Kapustové čevabčiči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustové čevabčiči
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 44656 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Kapusta hlávková |
1 kávová lžička | Majoránka |
200 g | Mleté kuřecí maso |
200 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 104,8mg |
Draslík | 632,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 122,8mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kapusta hlávková, Majoránka, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mleté kuřecí maso, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustové čevabčiči postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou kapustu povaříme v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Umeleme ji spolu s oloupanou cibulí a česnekem. Přidáme mleté drůbeží maso, vejce, majoránku, sůl a pepř. Podle potřeby přisypeme strouhanku a vše dobře promícháme. |
2 | Ze směsi tvarujeme malé šišky, které smažíme na pánvi na rozehřátém oleji po všech stranách. |
3 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborový salát. |
Zaujímalo by ma či sa jedná o kapustu - zelí alebo to čo my na Slovensko voláme "kel" ??? Ďakujem za odpoveď