Zeleninový salát s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s těstovinami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 44659 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
80 g | Bazalka |
2 ks | Česnek |
3 ks | Cuketa |
30 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
30 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
350 g | Těstoviny čtyřvaječné |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 197,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cuketa, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve v osolené vodě uvaříme těstoviny. Cuketu a mrkev naškrábeme na velmi tenké dlouhé proužky pomocí škrabky. V pánvi rozehřejeme máslo a olej, vložíme proužky mrkve a nadrobno pokrájený česnek, opékáme 5 minut. Pak přidáme proužky cuket, bazalku, pažitku, petrželku, osolíme, opepříme a minutu opékáme. Přimícháme těstoviny, vše prohřejeme 5 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.