Recept

Zapečené lasagne s rajčatovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 44661
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 ks Česnek
1 ks Cibule
450 g Houby čerstvé
200 g Lasagne
2 polévková lžíce Mandle plátky
20 g Máslo čerstvé
150 ml Mléko polotučné
7 polévková lžíce Olej olivový
150 g Olivy černé
2 polévková lžíce Oříšky piniové
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
90 g Strouhanka
2 špetka Sůl
6 polévková lžíce Sýr Parmezán
200 g Sýr Ricotta
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 762 kcal
Kilojoule 3 189kJ
21% Sacharidy 74 g
55% Tuky 41 g
63% Sodík 1 g
56% Bílkoviny 31 g

Zapečené lasagne s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve troubu předehřejeme na 190 stupňů. Ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny, vaříme je však jen 3 minuty. Zapékací mísu vytřeme olejem. Ve větší pánvi si na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, pak přidáme pojkrájená rajčata i se šťávou, protlak, nahrubo krájené olivy, sůl a pepř, důkladně zamícháme. Vaříme 4 minuty. V jiném hrnci na másle opečeme nadrobno rozkrájené houby a česnek. V misce smícháme strouhanku, mléko, 3 lžíce oleje, ricottu, houbovou směs a 4 lžíce nastrouhaného Parmezánu. Osolíme a opepříme. Do zapékací mísy nalijeme rajčatovou omáčku a vrstvíme lasagne i houbovou směs. Pokapeme zbylým olejem, posypeme zbylým Parmezánem, piniovými oříšky, mandlemi a 25 minut pečeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept