Recept

Domácí žaludeční hořký likér ze zelených ořechů

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 44668

Ingredience

1 l Calvados
50 g Cukr hroznový (glukóza)
30 ml Grappa
1 špetka Hřebíček mletý
1 špetka Muškátový oříšek
400 g Ořechy vlašské
50 ml Rum
200 ml Sirup cukrový
1 ks Skořice celá
1 ks Vanilkový lusk
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 566 kcal
Kilojoule 2 366kJ
4% Sacharidy 15 g
35% Tuky 26 g
0% Sodík 3 mg
11% Bílkoviny 6 g

Domácí žaludeční hořký likér ze zelených ořechů postup přípravy receptu:

1

Připravíme extrakt z měkkých zelených vlašských ořechů. Celé ořechy omyjeme, osušíme a rozkrájíme na malé kousky. Pak ořechy rozmačkáme v lisu, tak z nich odstraníme hořké látky. Výlisky dáme do velké sklenice, přidáme celou skořici, jednu vyškrabanou celou vanilku, špetku zázvoru, špetku muškátového oříšku, špetku mletého hřebíčku a vysokoprocentní jablečný destilát, který musí pokrývat ořechové výlisky. Směs promícháme, uzavřeme a odložíme na 14 dní na chladné a temné místo.

2

Pak směs znovu zlisujeme a následně přefiltrujeme přes nylonový filtr do druhé nádoby.

3

Do 820 ml ořechového extraktu přimícháme 200 ml cukrového sirupu, 30 ml vinného destilátu a 50 ml rumu. Takto by jsme měli získat 1 litr ořechového hořkého likéru, můžeme ho přidáním zahustit 50 g glukózy.

Poznámka

Použijeme 1 litr jablečného destilátu 60%. Likér pak přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce. K výrobě domácího likéru potřebujeme nylonový sáček pro ruční lisování, nerezový hrnec, tyčový mixér, domácí váhy a odměrný válec se stupnicí. Obsah alkoholu 18 objemových jednotek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept