Recept

Salát ze špenátových listů s uzenou krkovicí a avokádem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 44670
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Avokádo
2 polévková lžíce Balsamico ocet
80 g Coppa
5 polévková lžíce Olej olivový
60 g Oříšky piniové
100 g Pancetta
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
220 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 294kJ
2% Sacharidy 6 g
39% Tuky 29 g
27% Sodík 544 mg
15% Bílkoviny 9 g

Salát ze špenátových listů s uzenou krkovicí a avokádem postup přípravy receptu:

1

Uzenou krkovici nakrájíme na tenké plátky a vložíme pod gril, do křupava opečeme. Slaninu pancetta pokrájíme na kostičky. Avokádo oloupeme, pokrájíme na malé kousky, mladé špenátové listy opláchneme a osušíme.

2

Opečenou krkovicí poklademe dno misky, na ni navršíme špenátové lístky, plátky sýra coppa a avokádo, posypeme oříšky.

3

Smícháme olej s balzamikovým octem, solí a pepřem, tímto dresinkem salát přelijeme. Nakonec posypeme slaninou pancetta.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept