Salát ze špenátových listů s uzenou krkovicí a avokádem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze špenátových listů s uzenou krkovicí a avokádem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 44670 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
80 g | Coppa |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
60 g | Oříšky piniové |
100 g | Pancetta |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
220 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 10g |
Draslík | 429,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Balsamico ocet, Oříšky piniové, Špenát listový čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Coppa, Olej olivový, Pancetta, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ze špenátových listů s uzenou krkovicí a avokádem postup přípravy receptu:
1 | Uzenou krkovici nakrájíme na tenké plátky a vložíme pod gril, do křupava opečeme. Slaninu pancetta pokrájíme na kostičky. Avokádo oloupeme, pokrájíme na malé kousky, mladé špenátové listy opláchneme a osušíme. |
2 | Opečenou krkovicí poklademe dno misky, na ni navršíme špenátové lístky, plátky sýra coppa a avokádo, posypeme oříšky. |
3 | Smícháme olej s balzamikovým octem, solí a pepřem, tímto dresinkem salát přelijeme. Nakonec posypeme slaninou pancetta. |
Poznámka
Servírujeme teplé.