Květákové rizolety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květákové rizolety
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 44675 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
30 g | Cibule |
600 g | Květák |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
250 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
100 g | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
20 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 132,4mg |
Draslík | 548,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,9mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Květák, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květákové rizolety postup přípravy receptu:
1 | Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a necháme okapat. Po vychladnutí květák nadrobno nasekáme. |
2 | V kastrole na části oleje podusíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme květák, zamícháme a odstavíme z plotny. |
3 | Ze 100g hladké mouky, mléka, 1 vejce, kypřicího prášku a soli umícháme hladké těsto. Na pánvi na oleji pečeme z těsta tenké omelety. Naplníme je květákem, zavineme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem. |
4 | Rizolety smažíme na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. |
5 | Můžeme podávat se zeleninovými saláty. |