Jednoduchý recept

Květákové rizolety

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 44675
Kategorie: Zelenina

Ingredience

30 g Cibule
600 g Květák
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
250 ml Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej rostlinný
100 g Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
20 g Sýr Eidam cihla 40%
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 773 kcal
Kilojoule 3 232kJ
14% Sacharidy 52 g
76% Tuky 57 g
33% Sodík 664 mg
29% Bílkoviny 16 g

Květákové rizolety postup přípravy receptu:

1

Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a necháme okapat. Po vychladnutí květák nadrobno nasekáme.

2

V kastrole na části oleje podusíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme květák, zamícháme a odstavíme z plotny.

3

Ze 100g hladké mouky, mléka, 1 vejce, kypřicího prášku a soli umícháme hladké těsto. Na pánvi na oleji pečeme z těsta tenké omelety. Naplníme je květákem, zavineme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem.

4

Rizolety smažíme na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.

5

Můžeme podávat se zeleninovými saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept