Jednoduchý recept

Špagety s hlívou a Parmezánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 44678

Ingredience

250 g Hlíva ústřičná
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
75 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
20 ml řepkový olej
450 g Špagety, Makarony
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 715 kcal
Kilojoule 2 990kJ
25% Sacharidy 89 g
38% Tuky 29 g
27% Sodík 542 mg
42% Bílkoviny 23 g

Špagety s hlívou a Parmezánem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a necháme vařit. Přidáme špagety, důkladně povaříme a následně necháme okapat.

2

Houby pečlivě očistíme, klobouky pokrájíme na plátky a nohy na kolečka. Rozmarýn omyjeme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, ze stonků odstraníme jehličky, na jemno je rozkrájíme.

3

Ohřáté a okapané těstoviny zamícháme společně s rozmarýnem, máslem, 2 lžícemi osolené vody ze špaget, osolíme a opepříme.

4

Posypeme čerstvým Parmezánem, špagety řádně zamícháme a vyklopíme na talíře.

5

Špagety ozdobíme doměkka podušenými houbami, pokapeme olejem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept