Jednoduchý recept

Glazované grilované řízky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 44681

Ingredience

20 ml Hořčice
10 g Koriandr čerstvý
50 ml Olej olivový
4 g Pepř černý mletý
400 g Salát ledový
20 ml Sirup javorový
8 g Sůl
600 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 472 kcal
Kilojoule 1 973kJ
2% Sacharidy 8 g
47% Tuky 35 g
44% Sodík 888 mg
54% Bílkoviny 30 g

Glazované grilované řízky postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, nasolíme a rozložíme na tác.

2

Z javorového sirupu, oleje, hořčice a koriandru smícháme marinádu, kterou bohatě potřeme maso z obou stran, necháme hodinu uležet. Potom rozložíme na gril a opékáme 15 minut za průběžného otáčení. Pár minut před dokončením řízky ještě jednou pořádně natřeme, aby se vytvořil lesklý povlak. Podáváme s natrhaným ledovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Maso se musí hodinu marinovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept