Glazované grilované řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Glazované grilované řízky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 44681 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ml | Hořčice |
10 g | Koriandr čerstvý |
50 ml | Olej olivový |
4 g | Pepř černý mletý |
400 g | Salát ledový |
20 ml | Sirup javorový |
8 g | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 732,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr čerstvý, Salát ledový, Sirup javorový, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Glazované grilované řízky postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, nasolíme a rozložíme na tác. |
2 | Z javorového sirupu, oleje, hořčice a koriandru smícháme marinádu, kterou bohatě potřeme maso z obou stran, necháme hodinu uležet. Potom rozložíme na gril a opékáme 15 minut za průběžného otáčení. Pár minut před dokončením řízky ještě jednou pořádně natřeme, aby se vytvořil lesklý povlak. Podáváme s natrhaným ledovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Maso se musí hodinu marinovat.