Recept

Treska a losos zapečené s bramborovou kaší

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 44683
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 kg Brambory
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
25 dkg Hrášek
3 ks Hřebíček
100 g Losos uzený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 dl Mléko polotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
2 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
30 g Sýr Čedar
800 g Treska uzená
1,5 l Voda pitná
1 dl Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 392kJ
14% Sacharidy 52 g
19% Tuky 14 g
56% Sodík 1 g
102% Bílkoviny 57 g

Treska a losos zapečené s bramborovou kaší postup přípravy receptu:

1

Do nižšího hrnce vložíme uzenou tresku, zalijeme rybím vývarem, do kterého jsme metlou zašlehali 1 dl mléka. Napíchneme několik hřebíčků do cibule, následně ji přidáme do vývaru, přivedeme do varu, poté oheň zmírníme, zvolna vaříme 5 minut, dokud ryba není měkká. Tresku vyndáme a necháme vychladnout, vývar přecedíme do misky přes sítko.

2

V hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, pomalu 1 minutu zahříváme a nato zalijeme vývarem. Vaříme za stálého míchání, dokud nezhoustne.

3

Z tresky stáhneme kůži, rozřežene rybu na větší porce. S uvařeným lososem a hráškem smícháme, vložíme do větší žáruvzdorné zapékací mísy. Přidáme nasekanou petrželovou nať, citronovou šťávu, podle chuti osolíme a opepříme, poté zalijeme omáčkou. Necháme vychladit.

4

Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě 20 - 25 minut, dokud nezměknou. Pak je slijeme, pomocí elektrického mixéru při přilévání mléka šleháme, až získáme našlehanou bramborovou kaši.

5

Kaši rozprostřeme na rybí směs v míse, zasypeme nastrouhaným sýrem a pečeme v troubě (předehřáté na 180 stupňů) 30 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept