Recept

Minestrone se sterilovanými fazolemi

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 44689
Kategorie: Polévky

Ingredience

250 g Brambory
125 g Celer - nať
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
150 g Cuketa
420 g Fazole cannellini
1 l Hovězí vývar základní
150 g Mrkev kořen
5 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
420 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
75 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 020kJ
7% Sacharidy 26 g
89% Tuky 67 g
54% Sodík 1 g
26% Bílkoviny 14 g

Minestrone se sterilovanými fazolemi postup přípravy receptu:

1

Brambory, mrkev, cuketu, cibuli a česnek oloupeme, brambory pokrájíme na kostky, mrkev, cuketu a cibuli na kolečka, česnek prolisujeme. Celerovou a petrželovou nať jemně posekáme, z Parmezánu odkrojíme kousek kůry.

2

V hrnci rozehřejeme olej, do kterého vložíme cibuli s česnekem, restujeme 5 minut, až cibule změkne, přidáme brambory a restujeme dalččččších 5 minut. Do směsi přidáme mrkev, cuketu a celerovou nať a vše ještě dalších 5 minut restujeme.

3

Přilijeme hovězí vývar, vložíme rajčata a parmezánovou slupku, uvedeme do varu a zakryté hodinu vaříme. Je-li polévka příliš hustá, přilijeme vývar. Nakonec do polévky vložíme fazole a petrželovou nať a ještě 10 minut zahříváme.

4

Vyjmeme sýrovou slupku, osolíme a opepříme. Podáváme s tousty.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept