Broskvovo-jogurtové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvovo-jogurtové řezy
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4469 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
850 g | Broskve |
1 ks | Citrony |
75 g | Čokoláda hořká |
50 g | Čokoláda mléčná |
60 g | Corn flakes - kukuřičné |
60 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
450 g | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Likér broskvový |
1 hrst | Meduňka |
15 g | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 12,7mg |
Draslík | 518,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Citrony, Čokoláda hořká, Čokoláda mléčná, Corn flakes - kukuřičné, Cukr krupice, Jogurt bílý, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér broskvový, Meduňka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvovo-jogurtové řezy postup přípravy receptu:
1 | Formu vyložíme alobalem. Na něj rozlijeme čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni, smíchanou s kukuřičnými lupínky. |
2 | Polovinu broskví rozmixujeme s trochou nálevu, přidáme jogurt, cukr, vanilkový cukr, kůru nastrouhanou z půlky citronu a likér. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a rozpuštěnou želatinu. Rychle promícháme a vlijeme do formy. Mezitím prokládáme plátky zbylých broskví. |
3 | Dezert necháme ztuhnout v lednici, poté dozdobíme lístky meduňky a podáváme. |