Jednoduchý recept

Špenát s ovesnými vločkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 44691

Ingredience

1 ks Cibule
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
4 polévková lžíce Ovesné vločky
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek
500 g Špenátový protlak mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 226 kcal
Kilojoule 945kJ
6% Sacharidy 22 g
18% Tuky 14 g
11% Sodík 220 mg
13% Bílkoviny 8 g

Špenát s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:

1

Ovesné vločky orestujeme nasucho na pánvi dokřupava.

2

V kastrole na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme částečně rozmrazený špenátový protlak, orestované vločky a pod pokličkou dusíme za občasného zamíchání asi 20 minut.

3

Nakonec špenát podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a ochutíme jemně nasekaným česnekem. Zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a hladké mouky.

4

Podáváme jako přílohu k masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept