Polévka z tomatového pesta se sladkými bramborami a rozmarýnem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z tomatového pesta se sladkými bramborami a rozmarýnem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 44693 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Brambory |
4 ks | Brambory sladké (Batáty) |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pesto |
3 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 285,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Brambory sladké (Batáty), Česnek, Cibule, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z tomatového pesta se sladkými bramborami a rozmarýnem postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme, prolisujeme, cibuli, mrkev, sladké brambory a bramboru oloupeme, nadrobno pokrájíme, rozmarýn posekáme na jemno. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, snížíme příkon tepla, vložíme česnek, cibuli, část rozmarýnu a restujeme do měkka 3 - 5 minut. K orestované směsi přidáme tomatové pesto, zahříváme 1 minutu, potom přidáme mrkev, sladké brambory a bramboru, restujeme dalších 5 minut. Do nádoby vlijeme drůbeží vývar, osolíme, opepříme, uvedeme do varu a za středního příkonu tepla vaříme zakryté 30 - 40 minut, až zelenina změkne. |
3 | Hotovou polévku rozmixujeme, je-li příliš hustá, naředíme ji vývarem a přihřejeme. Před podáváním posypeme zbylou částí rozmarýnu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.