Šmakoun s vejci a paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šmakoun s vejci a paprikou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 44696 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 g | Bazalka |
60 g | Cibule |
2 g | Kmín drcený |
40 g | Okurky nakládané |
10 g | Olej olivový |
100 g | Paprika červená |
3 g | Pažitka |
2 g | Pepř černý mletý |
200 g | Šmakoun |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 271,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Kmín drcený, Okurky nakládané, Paprika červená, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Šmakoun mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šmakoun s vejci a paprikou postup přípravy receptu:
1 | Šmakoun nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, papriku bez jádřince na slabé proužky, kyselou okurku na drobné kostičky, bazalku s pažitkou posekáme na jemno. |
2 | V kastrůlku rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme papriku, šmakoun, orestujeme, osolíme, opeříme, okmínujeme, chvíli podusíme. Do kastrůlku rozklepneme vejce, rychle promícháme, až vejce ztuhnou, odstavíme. Nyní přimícháme bazalku, pažitku, okurku, zamícháme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.