Recept

Polévka z pečených rajčat a kapií

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 44699

Ingredience

4 polévková lžíce Balsamico ocet
2 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Cibule
2 ks Kapie
2 kávová lžička Kmín mletý
1 kávová lžička Koriandr mletý
2,5 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kg Rajčata soudková
1 kávová lžička Sůl
1 l Vývar drůbeží
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 043kJ
9% Sacharidy 31 g
16% Tuky 12 g
61% Sodík 1 g
15% Bílkoviny 8 g

Polévka z pečených rajčat a kapií postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme, česnek prolisujeme, cibuli nadrobno pokrájíme. Z veky bílého chleba odkrojíme 2 krajíce, zbavíme kůrky, nalámeme na kousky.

2

Troubu předehřejeme na 220 °C, do ní vložíme olejem vymaštěný pekáč s celými rajčaty a kapiemi. Pečeme 20 minut, kdy se na slupkách vytvoří puchýře. Vyndáme z trouby a po vychladnutí zeleninu oloupeme, nahrubo pokrájíme.

3

V hrnci na rozehřátém oleji restujeme česnek s cibulí 5 minut, až cibule zesklovatí, pak přidáme římský kmín s koriandrem, poté ještě minutu restujeme. Do dobře promíchané směsi přidáme rajčata a kapie, přilijeme vývar, uvedeme do varu, zvolna vaříme 30 minut. Do polévky pak přilijeme ocet, přidáme chléb, osolíme, opepříme a ještě 5 - 10 minut vaříme.

4

Podáváme s nastrouhaným Parmezánem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept