Polévka z pečených rajčat a kapií - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z pečených rajčat a kapií
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 44699 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
4 polévková lžíce | Balsamico ocet |
3 stroužek | Česnek |
2 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
1 ks | Cibule |
2 ks | Kapie |
2 kávová lžička | Kmín mletý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
2,5 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kg | Rajčata soudková |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 797,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,6mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Koriandr mletý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Kmín mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata soudková, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z pečených rajčat a kapií postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme, česnek prolisujeme, cibuli nadrobno pokrájíme. Z veky bílého chleba odkrojíme 2 krajíce, zbavíme kůrky, nalámeme na kousky. |
2 | Troubu předehřejeme na 220 °C, do ní vložíme olejem vymaštěný pekáč s celými rajčaty a kapiemi. Pečeme 20 minut, kdy se na slupkách vytvoří puchýře. Vyndáme z trouby a po vychladnutí zeleninu oloupeme, nahrubo pokrájíme. |
3 | V hrnci na rozehřátém oleji restujeme česnek s cibulí 5 minut, až cibule zesklovatí, pak přidáme římský kmín s koriandrem, poté ještě minutu restujeme. Do dobře promíchané směsi přidáme rajčata a kapie, přilijeme vývar, uvedeme do varu, zvolna vaříme 30 minut. Do polévky pak přilijeme ocet, přidáme chléb, osolíme, opepříme a ještě 5 - 10 minut vaříme. |
4 | Podáváme s nastrouhaným Parmezánem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.