Jednoduchý recept

Lázeňský vepřový řízek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 447

Ingredience

70 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
100 ml Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej rostlinný
20 g Sůl
80 g Vejce slepičí
1000 g Vepřová kýta
130 g Šunka dušená
270 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 340 kcal
Kilojoule 1 424kJ
2% Sacharidy 8 g
31% Tuky 23 g
43% Sodík 860 mg
44% Bílkoviny 25 g

Lázeňský vepřový řízek postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu opláchneme a přes vlákno nakrájíme širší tenčí plátky. Rozklepeme je, mírně osolíme a naplníme směsí míchaných vajec se šunkou, nakrájenou na nudličky a s podušenými žampiony, nakrájenými na plátky.

2

Plátky masa přehneme, okraje upevníme párátkem a ponoříme do těstíčka z rozšlehaných vajec s mlékem a z prosáté mouky. Do těstíčka zamícháme sterilovaný hrášek.

3

Řízky necháme okapat a potom je vkládáme do horkého oleje, uvolníme je ode dna a po obou stranách zvolna smažíme dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept