Lázeňský vepřový řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lázeňský vepřový řízek
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 447 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
70 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 ml | Mléko polotučné |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
20 g | Sůl |
130 g | Šunka dušená |
80 g | Vejce slepičí |
1000 g | Vepřová kýta |
270 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 108,3mg |
Draslík | 438,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 147,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lázeňský vepřový řízek postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu opláchneme a přes vlákno nakrájíme širší tenčí plátky. Rozklepeme je, mírně osolíme a naplníme směsí míchaných vajec se šunkou, nakrájenou na nudličky a s podušenými žampiony, nakrájenými na plátky. |
2 | Plátky masa přehneme, okraje upevníme párátkem a ponoříme do těstíčka z rozšlehaných vajec s mlékem a z prosáté mouky. Do těstíčka zamícháme sterilovaný hrášek. |
3 | Řízky necháme okapat a potom je vkládáme do horkého oleje, uvolníme je ode dna a po obou stranách zvolna smažíme dozlatova. |