Jednoduchý recept

Bylinný žaludeční likér

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 44701

Ingredience

3 polévková lžíce Andělika
1 kávová lžička Anýz celý
8 l Calvados
4 polévková lžíce Heřmánek
1 kávová lžička Kardamom
1 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Koriandr celý
3 polévková lžíce Meduňka
1 ks Muškátový květ
1 polévková lžíce Máta
5 polévková lžíce Pelyněk obecný
3 polévková lžíce Pomerančová kůra
3 polévková lžíce Yzop
1 polévková lžíce Řebříček
3 polévková lžíce Šalvěj sušená

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 514 kcal
Kilojoule 2 150kJ
0% Sacharidy 1 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 8 mg
1% Bílkoviny 0 g

Bylinný žaludeční likér postup přípravy receptu:

1

Čisté čerstvé byliny před přípravou pokrájíme na kousky a usušíme.

2

K přípravě likéru budeme potřebovat: 2 lžíce koriandru, 5 rovných lžic pelyňku, 3 lžíce šalvěje, 3 lžíce anděliky, 3 lžíce yzopu, 3 lžíce meduňky, 3 lžíce šalvěje, 3 lžíce pomerančových slupek bez bílé pulpy, 4 lžíce heřmánku, 1 lžíci řebříčku, 1 lžíci máty, 1 lžičku kardamomu, 1 muškátový květ, 1 lžičku anýzu a 1 lžičku kmínu.

3

Byliny dáme do velké lahve a přelijeme alkoholem. Budeme je macerovat 24 hodin, pak je scedíme přes nylonový filtr. Další den tekutinu přefiltrujeme znovu.

4

Pro přípravu budeme potřebovat ovocný destilát 60% objemových jednotek (neutralizovaný opakovaným pálením).

Poznámka

Podle libosti osladíme (100 ml cukrovým sirupem) a můžeme i zředit vodou. Obsah alkoholu může být 35-40%.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept