Červený likér z nátržníku husího - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červený likér z nátržníku husího
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 44709 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
50 g | Nátržník husí |
200 ml | Sirup cukrový |
1 l | Slivovice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 900,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 21,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sirup cukrový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Slivovice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nátržník husí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Červený likér z nátržníku husího postup přípravy receptu:
1 | Sušený nátržník husí (mochna husí) dáme do skleněné nádoby, zalijeme 1 litrem slivovice, uzavřeme a uskladníme v chladu a temnu. Necháme 8 dní macerovat. |
2 | Potom tekutinu přefiltrujeme přes hrubý skládaný filtr. Osladíme 100-200 ml cukrového sirupu. |
3 | Likér nakonec přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce. |