Jednoduchý recept

Brambory zapečené s broskvemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 44710

Ingredience

750 g Brambory
200 g Broskve
1 kávová lžička Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Smetana 12% (konzumní)
150 g Sýr Eidam cihla 30%
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 224 kcal
Kilojoule 937kJ
6% Sacharidy 20 g
15% Tuky 12 g
3% Sodík 51 mg
21% Bílkoviny 12 g

Brambory zapečené s broskvemi postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Sýr nastrouháme, smícháme s muškátovým oříškem, podle chuti osolíme, opepříme. Broskve omyjeme a nakrájíme na silnější plátky.

2

Na dno zapékací mísy vymazané máslem dáme vrstvu nakrájených plátků brambor, posypeme ochuceným sýrem, na ně naklademe další vrstvu bramborových plátků, posypeme opět sýrem a na další vrstvu brambor vložíme nakrájené broskve. Pak opět vrstvu brambor, posypeme sýrem a pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Vždy dáme 2 vrstvy brambor a sýra, poté jednu vrstvu broskví.

3

Vše nakonec zalijeme smetanou a přikryté poklicí nebo alobalem vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů. Pečeme jednu až jednu a půl hodiny, kdy jsou brambory už měkké. Posledních 15 minut pečeme bez přikrytí, vrchní kůrku necháme propéci až do zlatavě hnědé barvy.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme jako přílohu k drůbežímu masu nebo rybám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept