Brambory zapečené s broskvemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s broskvemi
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 44710 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
750 g | Brambory |
200 g | Broskve |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 14,7mg |
Draslík | 580,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Broskve, Muškátový oříšek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené s broskvemi postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Sýr nastrouháme, smícháme s muškátovým oříškem, podle chuti osolíme, opepříme. Broskve omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. |
2 | Na dno zapékací mísy vymazané máslem dáme vrstvu nakrájených plátků brambor, posypeme ochuceným sýrem, na ně naklademe další vrstvu bramborových plátků, posypeme opět sýrem a na další vrstvu brambor vložíme nakrájené broskve. Pak opět vrstvu brambor, posypeme sýrem a pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Vždy dáme 2 vrstvy brambor a sýra, poté jednu vrstvu broskví. |
3 | Vše nakonec zalijeme smetanou a přikryté poklicí nebo alobalem vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů. Pečeme jednu až jednu a půl hodiny, kdy jsou brambory už měkké. Posledních 15 minut pečeme bez přikrytí, vrchní kůrku necháme propéci až do zlatavě hnědé barvy. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme jako přílohu k drůbežímu masu nebo rybám.