Špenátový salát s kysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátový salát s kysanou smetanou
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 140 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | bartoska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 44711 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Cibule |
20 ml | Ocet vinný červený |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
60 ml | Smetana zakysaná15% |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 832,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,9mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Ocet vinný červený, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana zakysaná15% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátový salát s kysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Opraný špenát osušíme, nakrájíme na širší plátky, smícháme s na kolečka nakrájenými, natvrdo uvařenými vejci a jednou cibulí. Přelijeme dresingem, který jsme si připravili rozmixováním kyselé smetany s další cibulí, octem, solí a pepřem. Dresing necháme dvě hodiny odležet v chladu. |
Poznámka
Servírujeme studené.