Kebab z jehněčího masa a ančoviček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kebab z jehněčího masa a ančoviček
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 44712 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Ančovičky konzervované |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Jehněčí maso mleté |
4 g | Pepř černý mletý |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
8 g | Sůl |
Na salát | |
---|---|
30 g | Bazalka |
1 ks | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
100 g | Olivy černé |
200 g | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 112,5mg |
Draslík | 686,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Cibule, Jehněčí maso mleté, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Bazalka, Cibule, Citronová šťáva, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Olej olivový extra panenský, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kebab z jehněčího masa a ančoviček postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mleté jehněčí, nasekané ančovičky, cibuli pokrájenou na jemno, sůl, pepř, prolisovaný česnek, rozmarýn, dobře prohněteme a vypracujeme 12 válečků, které necháme 30 minut uležet. |
2 | Válečky napíchujeme na špejle, grilujeme za častého otáčení přibližně 10 minut. Mezitím si uděláme salát. V míse smícháme plátky rajčat, rozpůlené olivy, kolečka cibule a bazalkové listy, zalijeme olivovým olejem a pokapeme citronovou šťávou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.