Jednoduchý recept

Masové kuličky s toskánským kořením

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 44713

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
500 g Jehněčí maso mleté
1 polévková lžíce Koření toskánské
60 ml Olej olivový
200 g Salsa rajčatová
180 g Strouhanka
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 180kJ
8% Sacharidy 27 g
44% Tuky 33 g
35% Sodík 703 mg
48% Bílkoviny 27 g

Masové kuličky s toskánským kořením postup přípravy receptu:

1

Mleté maso, najemno nakrájené jarní cibulky, toskánské bylinky, strouhanku a vejce zpracujeme na masovou směs.

2

Kuličky, které vytvarujeme navlhčenýma rukama z masové směsi, na 20 minut uložíme do chladu.

3

Na mírném ohni v pánvi rozpálíme olivový olej a kuličky postupně osmažíme. Během smažení mícháme, aby se kuličky opekly za všech stran. Smažíme 6-8 minut.

4

Jako přílohu použijeme salsu nebo omáčku podle vlastního výběru a chuti.

Poznámka

Toskánské koření – obsahuje množství vonných bylin např. šalvěj, petrželovou nať, rozmarýn.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept