Jednoduchý recept

Jehněčí souvlaki

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 44715
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
750 g Jehněčí kýta
40 ml Ocet vinný červený
1 dl Olej olivový
30 g Oregano sušené
5 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
3 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 726 kcal
Kilojoule 3 036kJ
3% Sacharidy 11 g
72% Tuky 54 g
46% Sodík 920 mg
63% Bílkoviny 36 g

Jehněčí souvlaki postup přípravy receptu:

1

Do keramické mísy vložíme na kostky nakrájené jehněčí maso. Přidáme červené víno, ocet, cibuli rozsekanou nadrobno, prolisovaný česnek, oregano, olej, sůl, pepř a důkladně promícháme. Necháme v chladnu 4 hodiny marinovat.

2

Maso poté napíchujeme na špízové jehly nebo zaostřené špejle, grilujeme 10 minut ze všech stran za častého otáčení. Průběžně při grilování potíráme marinádou.

Poznámka

Podáváme studené. Maso je třeba přibližně 4 hodiny marinovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept