Jehněčí souvlaki - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí souvlaki
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44715 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
750 g | Jehněčí kýta |
40 ml | Ocet vinný červený |
1 dl | Olej olivový |
30 g | Oregano sušené |
5 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
3 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 123,8mg |
Draslík | 809,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jehněčí kýta, Ocet vinný červený, Oregano sušené, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí souvlaki postup přípravy receptu:
1 | Do keramické mísy vložíme na kostky nakrájené jehněčí maso. Přidáme červené víno, ocet, cibuli rozsekanou nadrobno, prolisovaný česnek, oregano, olej, sůl, pepř a důkladně promícháme. Necháme v chladnu 4 hodiny marinovat. |
2 | Maso poté napíchujeme na špízové jehly nebo zaostřené špejle, grilujeme 10 minut ze všech stran za častého otáčení. Průběžně při grilování potíráme marinádou. |
Poznámka
Podáváme studené. Maso je třeba přibližně 4 hodiny marinovat.