Rajčatový salát s bazalkou a sýrem bocconcini - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový salát s bazalkou a sýrem bocconcini
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 44718 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 polévková lžíce | Balsamico ocet |
5 polévková lžíce | Bazalka |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
410 g | Rajčata soudková |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
250 g | Sýr Bocconcini |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 181,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rajčata soudková, Sůl mořská, Sýr Bocconcini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatový salát s bazalkou a sýrem bocconcini postup přípravy receptu:
1 | Rajčata a sýr Bocconcini pokrájíme na tenké plátky, spolu s bazalkovými lístky vyrovnáme na talíře. |
2 | Extra panenský olivový olej utřeme s balzamikovým octem, tímto dresinkem polijeme připravený salátový základ, osolíme mořskou solí a opepříme. |
3 | Podáváme s čerstvým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme studené.