Kůzlečí ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kůzlečí ragú
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4472 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
200 g | Celer bulvový |
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
1 kg | Kůzlečí maso |
200 g | Mrkev kořen |
6 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Rozmarýn čerstvý |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
400 ml | Víno bílé |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 160,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Nové koření celé, Olej stolní, Rozmarýn čerstvý, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kůzlečí maso, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kůzlečí ragú postup přípravy receptu:
1 | Omyté a čisté maso prošpikujeme slaninou a česnekem, osolíme, opepříme, obalíme v tymiánu a rozsekaném rozmarýnu a dáme do mísy. Zakápneme směsí oleje, sójové a worcesterské omáčky, promícháme a necháme do druhého dne v chladu odležet. |
2 | Nakrájíme zeleninu a cibuli. |
3 | Zprudka na rozpáleném oleji orestujeme maso z obou stran, aby se zatáhlo, vyjmeme ho a na samé pánvi orestujeme zeleninu. |
4 | Zeleninu i maso přendáme do pekáče, přidáme všechno koření, podlijeme vývarem a 40 minut dusíme. |
5 | Odklopíme pokličku, podlijeme vínem a necháme dopéct, aby bylo maso měkké. |
6 | Poté podáváme. |