Jednoduchý recept

Kůzlečí ragú

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 4472
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
6 stroužek Česnek
2 ks Cibule
0,5 l Hovězí vývar základní
1 kg Kůzlečí maso
200 g Mrkev kořen
6 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Rozmarýn čerstvý
100 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený
400 ml Víno bílé
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 562 kcal
Kilojoule 2 352kJ
5% Sacharidy 17 g
179% Tuky 134 g
43% Sodík 857 mg
105% Bílkoviny 59 g

Kůzlečí ragú postup přípravy receptu:

1

Omyté a čisté maso prošpikujeme slaninou a česnekem, osolíme, opepříme, obalíme v tymiánu a rozsekaném rozmarýnu a dáme do mísy. Zakápneme směsí oleje, sójové a worcesterské omáčky, promícháme a necháme do druhého dne v chladu odležet.

2

Nakrájíme zeleninu a cibuli.

3

Zprudka na rozpáleném oleji orestujeme maso z obou stran, aby se zatáhlo, vyjmeme ho a na samé pánvi orestujeme zeleninu.

4

Zeleninu i maso přendáme do pekáče, přidáme všechno koření, podlijeme vývarem a 40 minut dusíme.

5

Odklopíme pokličku, podlijeme vínem a necháme dopéct, aby bylo maso měkké.

6

Poté podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept