Kapr dušený na petrželce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr dušený na petrželce
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 44720 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Kapr obecný |
4 g | Koření na ryby |
5 g | Máslo čerstvé |
20 g | Petržel kudrnka |
3 g | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 610,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření na ryby, Máslo čerstvé, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr dušený na petrželce postup přípravy receptu:
1 | Filet nebo podkovu z kapra osolíme, posypeme kořením na ryby, petrželku posekáme. |
2 | V pánvi roztavíme máslo, přiložíme kapra, krátce orestujeme z obou stran, podlijeme vodou, zasypeme petrželkou, pánev zakryjeme a dusíme doměkka. Podáváme i s vydušenou šťávou. |
Poznámka
1