Kapr s jogurtovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr s jogurtovou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 44721 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Cibule |
30 g | Jogurt nízkotučný |
400 g | Kapr obecný |
5 g | Máslo čerstvé |
5 g | Olej slunečnicový |
10 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Protlak rajčatový |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 271,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 7,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt nízkotučný, Kapr obecný, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr s jogurtovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Filet nebo podkovu z kapra osolíme, opepříme, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přisypeme cibuli, zpěníme, vložíme porce kapra a z obou stran osmažíme. Kapra vyjmeme, vypečenou šťávu zasypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, přidáme rajčatový protlak, nízkotučný jogurt, omáčku provaříme, vrátíme do ní kapra a dodusíme. |