Italská klobása s cuketou a sušenými rajčaty v salátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská klobása s cuketou a sušenými rajčaty v salátu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 44722 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
350 g | Bageta |
4 polévková lžíce | Bazalka |
2,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Cuketa |
350 g | Klobása vepřová |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
125 g | Rajčata sušená sterilovaná |
125 g | Roketa |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 48,6mg |
Draslík | 692,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bazalka, Citronová šťáva, Cuketa, Klobása vepřová, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Roketa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italská klobása s cuketou a sušenými rajčaty v salátu postup přípravy receptu:
1 | Cukety nakrájíme na plátky o síle přibližně 1 cm, bagetu na plátky silné 2 cm, Parmezán nastrouháme. |
2 | Cuketové plátky, potřené olejem grilujeme 2 - 3 minuty po obou stranách, poté uložíme stranou. Ogrilujeme klobásy po 6 - 8 minut, při grilování je často obracíme. Když jsou hotové, pokrájíme na špalíčky o síle cca 2,5 cm. Nakonec ogrilujeme 2 - 3 minuty po obou stranách plátky bagety, potřené olivovým olejem. |
3 | V salátové míse smícháme oprané a okapané listy rokety a bazalky, přidáme klobásu, cuketu, sušená rajčata, nastrouhaný Parmezán, vše zlehka promícháme. |
4 | Extra panenský olivový olej smícháme s citrónovou šťávou, solí, pepřem, našleháme a tímto dresinkem salát polijeme. |
Poznámka
Servírujeme studené.