Jednoduchý recept

Brambory zapečené s treskou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 44723

Ingredience

750 g Brambory
1 ks Cibule
1,5 dl Mléko polotučné
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Paprika mletá sladká
15 dkg Strouhanka
10 dkg Sýr Eidam cihla 30%
1 špetka Sůl
600 g Treska aljašská
1 l Voda pitná
225 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 796kJ
9% Sacharidy 32 g
27% Tuky 20 g
16% Sodík 330 mg
53% Bílkoviny 30 g

Brambory zapečené s treskou postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, oškrábeme a v osolené vodě vaříme přibližně 20 minut, dokud nezměknou. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, sýr nastrouháme. Tresku pokrájíme na plátky.

2

Uvařené brambory, mléko a máslo dáme do misky, umícháme kaši. Podle chuti přisolíme.

3

Zapékací mísu vymažeme máslem a kaši do ní přemístíme. Potřeme ji polovinou kysané smetany, posypeme nakrájenou cibulí, navrch položíme plátky tresky. Posypeme vrstvou strouhanky smíchané se sýrem, nahoru pak přidáme zbytek smetany a zasypeme paprikou.

4

Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept