Jednoduchý recept

Balkánský kapr

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 44726
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

40 g Česnek
300 g Cibule červená
1 ks Citrony
2 kávová lžička Cukr krupice
1500 g Kapr obecný
1 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
100 g Paprika sterilovaná
500 g Paprika zelená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
1 dl Pomerančová šťáva
500 g Rajčata
1 ks Vejce slepičí
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 691 kcal
Kilojoule 2 889kJ
10% Sacharidy 35 g
38% Tuky 29 g
28% Sodík 564 mg
132% Bílkoviny 74 g

Balkánský kapr postup přípravy receptu:

1

Kapra zbavíme od šupin, vykucháme, dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou, potom osušíme a zatím necháme stranou. Do hluboké oválné nádoby vsypeme sůl, pepř, mletou papriku, vše smícháme, kapra důkladně celého směsí potřeme.

2

V pánvi rozpálíme olej a připraveného kapra zprudka opečeme z obou stran. Červenou cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na tenké proužky, česnek na kolečka, dáme je do misky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a přidáme do misky. Zelené papriky umyjeme, vyřízneme bílá žebra a rozkrájíme na kolečka. Kapii také nakrájíme na kolečka. Vejce rozklepneme, žloutek dáme stanou, bílek vložíme do nádoby, vidličkou rozšleháme, přidáme cukr, pomerančovou šťávu a promícháme.

3

Opečeného kapra položíme do středu pekáče, okolo něj naskládáme všechnu připravenou zeleninu, podlijeme vodou, zeleninu polijeme připraveným bílkem s pomerančovou šťávou a pekáč vložíme do předehřáté trouby, kde kapra spolu se zeleninou pečeme přibližně 40 minut.

4

Upečeného kapra vytáhneme z trouby, přikryjeme, necháme 10 minut odpočinout a spolu se zeleninou přeložíme na oválný podnos. Umístíme ho opět do středu podnosu, pečenou zeleninu naaranžujeme okolo, vše přizdobíme nasekanou petrželkou kudrnkou a rybu ozdobíme navíc nakrájenými měsíčky z citrónu. Takto připraveného kapra můžeme položit na stůl a nabízet.

Poznámka

Balkánského kapra podáváme zpravidla teplého, můžeme ho však také servírovat za studena.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept