Pyré z brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pyré z brambor
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 44730 |
Ingredience
750 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 dl | Mléko polotučné |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 19,2mg |
Draslík | 564,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Pažitka, Sůl, Sýr Čedar, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pyré z brambor postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na malé kousky a vaříme v osolené vodě 10 - 15 minut, dokud nejsou měkké. Poté je slijeme a rozšťoucháme. |
2 | Česnek oloupeme, prolisujeme. Petrželovou nať a pažitku jemně nasekáme, sýr nastrouháme. |
3 | V hrnku zahřejeme mléko, přilijeme ho k bramborám, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou pažitku a petržel, strouhaný sýr a elektrickým mixérem vyšleháme do hladka. Během šlehání podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Pyré podáváme horké, můžeme ho ještě přizdobit čerstvou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.