Rychlý pstruh - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý pstruh
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 44732 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
30 g | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 dl | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 g | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 920,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,4mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Olej slunečnicový, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlý pstruh postup přípravy receptu:
1 | Pstruhy oškrábeme, vykucháme, odstraníme oči, omyjeme studenou tekoucí vodou, následně je osušíme. Celého pstruha citronovou šťávou. Česnek oloupeme, prolisujeme, položíme na talíř, přisypeme sůl, pepř, vše dobře promícháme a pstruha důkladně potřeme - včetně břišní dutiny. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a naskládáme do pstruha. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, vložíme na ni připraveného pstruha, z obou stran ho opečeme do zlatova. |
3 | Upečené pstruhy stáhneme ze sporáku, položíme na mělké oválné talíře a servírujeme s vhodnou přílohou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Pstruha podáváme jako teplé hlavní jídlo, vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborové placky. Na talíř přidáme čerstvou zeleninu a plátek citrónu.