Jednoduchý recept

Dušený kapr s česnekem

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 44734

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 dl Citronová šťáva
1 kg Kapr obecný
150 g Kečup ostrý
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
30 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 383 kcal
Kilojoule 1 601kJ
5% Sacharidy 16 g
19% Tuky 14 g
16% Sodík 329 mg
81% Bílkoviny 46 g

Dušený kapr s česnekem postup přípravy receptu:

1

Ryby důkladně zbavíme šupin, vykucháme, dobře umyjeme studenou vodou, nakrájíme na porce, posypeme mletou paprikou, osolíme, opepříme. Ve větší pánvi rozpálíme olej a porce ryby z každé strany opečeme do zlatova. Na pánev přidáme oloupanou a drobně pokrájenou cibuli spolu s česnekem, přilijeme kečup, drobně nasekanou chilli papričku, podlijeme citrónovou šťávou, později i vodou. Přiklopíme poklicí a na mírném ohni dusíme přibližně 20 minut.

2

Hotové jídlo stáhneme z ohně, necháme 5 minut pod poklicí odpočinout, potom rozdělíme porce na mělké talíře a podáváme.

Poznámka

Takto připraveného kapra servírujeme jako hlavní teplé, ale i studené jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept