Jednoduchý recept

Thajská perlička s kari omáčkou a žampiony

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 44739

Ingredience

50 g Bambusové výhonky
1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
50 g Fazolové lusky zelené
1 ks Galgan
2 kávová lžička Kari pasta
3 ks Limetka kafrová
1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka rybí
1 ks Perlička
300 ml Vývar drůbeží
1 polévková lžíce Whisky
225 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 917kJ
1% Sacharidy 5 g
17% Tuky 13 g
23% Sodík 468 mg
117% Bílkoviny 66 g

Thajská perlička s kari omáčkou a žampiony postup přípravy receptu:

1

Z perličky odstraníme kůži, vykostíme ji a naporcujeme. Poté nakrájíme maso na menší kousky a odložíme.

2

V pánvi rozpálíme olej, za stálého míchání na něm přibližně 1/2 minuty osmahneme kari pastu. Poté přidáme rybí omáčku, maso a restujeme do hněda. Vmícháme nadrobno pokrájený, oloupaný galgan, kuličky pepře, natrhané limetkové listy, přilijeme whisky a vývar.

3

Přivedme k varu, vložíme na kousky rozkrájené fazolové lusky, na plátky pokrájené houby a bambusové výhonky, zvolna vaříme cca 2 - 3 minuty.

4

Hotovou směs rozdělíme na talíře, dle chuti dozdobíme chilli vločkami a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Použijeme 2 - 3cm velký kousek galganu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept