Thajská perlička s kari omáčkou a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajská perlička s kari omáčkou a žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44739 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Bambusové výhonky |
1 kávová lžička | Chilli papričky - vločky |
50 g | Fazolové lusky zelené |
1 ks | Galgan |
2 kávová lžička | Kari pasta |
3 ks | Limetka kafrová |
1 polévková lžíce | Nakládaný zelený pepř |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 ks | Perlička |
300 ml | Vývar drůbeží |
1 polévková lžíce | Whisky |
225 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 262,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Fazolové lusky zelené, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Whisky, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli papričky - vločky, Galgan, Kari pasta, Limetka kafrová, Perlička, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Thajská perlička s kari omáčkou a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Z perličky odstraníme kůži, vykostíme ji a naporcujeme. Poté nakrájíme maso na menší kousky a odložíme. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, za stálého míchání na něm přibližně 1/2 minuty osmahneme kari pastu. Poté přidáme rybí omáčku, maso a restujeme do hněda. Vmícháme nadrobno pokrájený, oloupaný galgan, kuličky pepře, natrhané limetkové listy, přilijeme whisky a vývar. |
3 | Přivedme k varu, vložíme na kousky rozkrájené fazolové lusky, na plátky pokrájené houby a bambusové výhonky, zvolna vaříme cca 2 - 3 minuty. |
4 | Hotovou směs rozdělíme na talíře, dle chuti dozdobíme chilli vločkami a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Použijeme 2 - 3cm velký kousek galganu.