Krůtí rolky plněné - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí rolky plněné
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44740 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Pepř cayenský |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
4 plátek | Slanina vepřová |
4 polévková lžíce | Sójové výhonky |
5 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 95,1mg |
Draslík | 625,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Pepř cayenský, Slanina vepřová, Sójové výhonky, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí rolky plněné postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa opláchneme, osušíme, naklepeme, potřeme sójovou omáčkou a pepřem. |
2 | Pórek očistíme a rozsekáme na kousky přibližně 5cm velké. Podélně je nakrájíme na proužky, osmahneme na másle se sójovými klíčky. |
3 | Jeden plátek masa nasekáme, smícháme s pórkem a klíčky. Přidáme zbylou sójovou omáčku a kajenský pepř. |
4 | Na každý plátek krůtího masa dáme plátek slaniny a část připravené směsi. Závitky stočíme, ovineme kuchyňskou nití a osmahneme na rozpuštěném másle do zlatova. Pánev zakryjeme pokličkou, dusíme 5 minut, dokud nebude maso měkké. Postupně závitky otáčíme a přiléváme víno. |
5 | Podušené závitky naložíme na talíře, polijeme vypečenou šťávou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Doporučujeme podávat s rýží.