Jednoduchý recept

Žebírka s čínskou barbecue marinádou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 44741
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

0,3 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Hořčičné semínko
2 kávová lžička Koření na pizzu
500 g Kukuřice cukrová
60 g Máslo čerstvé
125 g Med včelí
2 kávová lžička Olej olivový
600 g Vepřová žebra
125 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 782 kcal
Kilojoule 3 272kJ
14% Sacharidy 50 g
69% Tuky 51 g
7% Sodík 147 mg
51% Bílkoviny 29 g

Žebírka s čínskou barbecue marinádou postup přípravy receptu:

1

Připravíme čínskou barbecue marinádu: v kastrůlku za neustálého míchání ohřejeme a poté necháme vychladnout 125 ml červeného vína, 125 g medu, 1/4 lžičky chilli koření a lžičku hořčičného semínka.

2

Vepřová žebírka nakrájíme, rozložíme do mělké misky, přelijeme marinádou a necháme 20 minut odležet.

3

Čerstvé rozpůlené kukuřičné klasy pokapeme olivovým olejem, zabalené do alobalu grilujeme na barbecue grilu společně s marinovanými žebírky. Během grilování otáčíme. Žebírka grilujeme 10 - 12 minut, kukuřici 12 - 15 minut.

4

Žebírka i kukuřici podáváme s máslem smíchaným s pizza kořením.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept