Jednoduchý recept

Kuřecí plněné krky

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 44745
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 ks Česnek
2 ks Cibule
200 g Husí sádlo
6 ks Kuřecí krk
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 768 kcal
Kilojoule 3 215kJ
18% Sacharidy 65 g
69% Tuky 52 g
7% Sodík 134 mg
18% Bílkoviny 10 g

Kuřecí plněné krky postup přípravy receptu:

1

Z kuřecích krků stáhneme kůži, důkladně je očistíme, potom je umyjeme a podložíme stranou. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme nadrobno, v pánvi rozpálíme husí sádlo. Přidáme cibuli, osmažíme ji do zlatova, vložíme česnek, ten necháme jen provonět, přisypeme mouku, chvilku za stálého míchání smažíme, vmícháme sůl, pepř, nasekanou petržel kudrnku, nakonec mletou papriku, vše ještě zamícháme, pánev stáhneme ze sporáku a směs ponecháme trochu vychladnout.

2

Vezmeme připravené kůže z krku a naplníme je touto směsí, konce každé kůže zašijeme nití. Pekáč vymažeme olejem, naplněné kůže naskládáme do pekáče, vložíme do předehřáté trouby a za občasného polévání vypečenou šťávou pečeme, dokud kůže nebudou mít křupavou načervenalou kůrku.

3

Upečené kůže vyjmeme z trouby a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Kuřecí plněné krky nabízíme jako teplý předkrm s čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept