Kuřecí plněné krky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí plněné krky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 44745 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 ks | Česnek |
2 ks | Cibule |
200 g | Husí sádlo |
6 ks | Kuřecí krk |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 34,3mg |
Draslík | 83,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 7,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Husí sádlo, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí krk, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí plněné krky postup přípravy receptu:
1 | Z kuřecích krků stáhneme kůži, důkladně je očistíme, potom je umyjeme a podložíme stranou. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme nadrobno, v pánvi rozpálíme husí sádlo. Přidáme cibuli, osmažíme ji do zlatova, vložíme česnek, ten necháme jen provonět, přisypeme mouku, chvilku za stálého míchání smažíme, vmícháme sůl, pepř, nasekanou petržel kudrnku, nakonec mletou papriku, vše ještě zamícháme, pánev stáhneme ze sporáku a směs ponecháme trochu vychladnout. |
2 | Vezmeme připravené kůže z krku a naplníme je touto směsí, konce každé kůže zašijeme nití. Pekáč vymažeme olejem, naplněné kůže naskládáme do pekáče, vložíme do předehřáté trouby a za občasného polévání vypečenou šťávou pečeme, dokud kůže nebudou mít křupavou načervenalou kůrku. |
3 | Upečené kůže vyjmeme z trouby a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Kuřecí plněné krky nabízíme jako teplý předkrm s čerstvou zeleninou.