Jednoduchý recept

Drůbeži sekaná z játer

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 44748

Ingredience

1 ks Chilli paprička
200 g Cibule
30 g Husí sádlo
500 g Játra drůbeží
1 ks Kapie
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 321 kcal
Kilojoule 1 344kJ
3% Sacharidy 10 g
24% Tuky 18 g
22% Sodík 442 mg
52% Bílkoviny 30 g

Drůbeži sekaná z játer postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku nalijeme vodu, dáme na sporák, přivedeme k varu, opatrně do ní položíme celé vejce a vaříme asi 10 minut natvrdo. Scedíme je, necháme vychladnout, potom je oloupeme, nakrájíme na kousky a zatím necháme stranou k dalšímu použití. Játra dobře omyjeme, nakrájíme na kousky a v pánvi na rozpáleném sádle ze všech stran opečeme a také necháme vychladnout.

2

Vychladlá játra pomeleme na masovém strojku spolu s oloupanou cibulí a chilli papričkou do misky, kam přidáme nadrobno nakrájenou kapii, přilijeme sádlo z pánve, podle vlastní chutě osolíme a opepříme. Všechny suroviny dobře rukou promícháme, nakonec přidáme do směsi připravená a nakrájená vajíčka, ještě jednou zlehka zamícháme.

3

Z připraveného těsta vytvarujeme velkou roládu, anebo dvě menší, zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice ztuhnout. Potom krájíme na porce.

Poznámka

Drůbeží sekanou podáváme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept