Relish z rajčat a celeru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Relish z rajčat a celeru
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 44749 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
200 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Chilli paprička |
125 g | Cukr krystal |
1 polévková lžíce | Hořčičné semínko |
10 ks | Hřebíček |
3 ks | Jablka |
6 ks | Nové koření celé |
80 ml | Ocet vinný |
1 kg | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 619,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Chilli paprička, Cukr krystal, Hořčičné semínko, Hřebíček, Jablka, Nové koření celé, Ocet vinný, Rajčata, Skořice mletá, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Relish z rajčat a celeru postup přípravy receptu:
1 | Rajčata nařízneme do kříže, přelijeme vroucí vodou. Zchladíme, oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme semínka a nakrájíme na menší kousky. Celer očistíme, opláchneme a pokrájíme na tenké kroužky. Oloupeme kyselejší jablka, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec a krájíme na kostičky. Chilli papričku omyjeme, zbavíme semínek a nadrobno rozkrájíme. |
2 | Do čajového sítka nebo do sáčku z gázy (zavázaného kuchyňskou nití) dáme hřebíček, hořčičná semínka, bobule a nové koření. Vložíme do hrnce, přidáme sušený tymián, sůl, mletou skořici, vinný ocet, cukr a rajčata. |
3 | Relish přivedeme k varu, nezakrytý při mírné teplotě necháme vařit asi hodinu. Občas směs zamícháme. Po hodině vyjmeme sáček s kořením a nalijeme do připravených sklenic se šroubovacím uzávěrem. |
Poznámka
Množství podle receptu nám vystačí na 6 sklenic o obsahu 300 ml.