Recept

Relish z rajčat a celeru

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 44749
Kategorie: Omáčky studené

Ingredience

200 g Celer řapíkatý
1 ks Chilli paprička
125 g Cukr krystal
1 polévková lžíce Hořčičné semínko
10 ks Hřebíček
3 ks Jablka
6 ks Nové koření celé
80 ml Ocet vinný
1 kg Rajčata
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 polévková lžíce Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 184 kcal
Kilojoule 769kJ
12% Sacharidy 44 g
2% Tuky 1 g
19% Sodík 375 mg
5% Bílkoviny 3 g

Relish z rajčat a celeru postup přípravy receptu:

1

Rajčata nařízneme do kříže, přelijeme vroucí vodou. Zchladíme, oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme semínka a nakrájíme na menší kousky. Celer očistíme, opláchneme a pokrájíme na tenké kroužky. Oloupeme kyselejší jablka, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec a krájíme na kostičky. Chilli papričku omyjeme, zbavíme semínek a nadrobno rozkrájíme.

2

Do čajového sítka nebo do sáčku z gázy (zavázaného kuchyňskou nití) dáme hřebíček, hořčičná semínka, bobule a nové koření. Vložíme do hrnce, přidáme sušený tymián, sůl, mletou skořici, vinný ocet, cukr a rajčata.

3

Relish přivedeme k varu, nezakrytý při mírné teplotě necháme vařit asi hodinu. Občas směs zamícháme. Po hodině vyjmeme sáček s kořením a nalijeme do připravených sklenic se šroubovacím uzávěrem.

Poznámka

Množství podle receptu nám vystačí na 6 sklenic o obsahu 300 ml.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept