Recept

Česnekové toasty s rajčaty a bazalkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 44751
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

200 g Bageta
1 polévková lžíce Balsamico ocet
1 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule červená
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
440 g Rajčata soudková
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 909kJ
20% Sacharidy 73 g
17% Tuky 12 g
43% Sodík 865 mg
26% Bílkoviny 15 g

Česnekové toasty s rajčaty a bazalkou postup přípravy receptu:

1

Bagetu nakrájíme na 2 cm silné krajíčky, rajčata pokrájíme na kostičky, menší červenou cibuli oloupeme a nadrobno posekáme. Oloupané stroužky česneku opečeme a prolisujeme na pastu, bazalkové lístky nasekáme na jemno.

2

Krajíčky pečiva opečeme 2 - 3 minuty po obou stranách, potřeme olivovým olejem a z každé strany lehce namažeme česnekovou pastou.

3

V misce smícháme rajčata, cibuli a bazalku s olivovým olejem a balzamikovým octem, osolíme, okořeníme pepřem, dobře promícháme.

4

Zeleninovou směs klademe na opečené česnekové toasty a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme podle příležitosti studené i teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept