Teriyaki - zeleninový dip - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teriyaki - zeleninový dip
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 44754 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Med včelí |
0,3 ks | Meloun vodní |
0,3 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Omáčka Teriyaki |
1 špetka | Pasta Sambal Oelek |
7 ks | Ředkvička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Meloun vodní, Okurka salátová, Ředkvička mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka Teriyaki, Pasta Sambal Oelek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teriyaki - zeleninový dip postup přípravy receptu:
1 | Očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky salátovou okurku a ředkvičky. Zralý síťovaný meloun oloupeme, odstraníme semena a nakrájíme na kostičky. |
2 | Zeleninu a meloun smícháme v míse a přidáme med a teriyaki. Dip ochutíme velmi malou špetkou mletého kardamomu a sambal oeleku a uložíme na 15 minut do chladničky. |
Poznámka
Sambal je kořenící přísada, která se vyrábí z nejrůznějších papriček. Nejčastější jsou však papričky chilli. Teriyaki je speciální asijská omáčka. Připravuje se ze sójové omáčky, rýžového octa, vína mirin, cukru, zázvoru a česneku.