Jednoduchý recept

Teriyaki - zeleninový dip

  • Indonésie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 44754

Ingredience

0,5 kávová lžička Med včelí
0,3 ks Meloun vodní
0,3 ks Okurka salátová
2 polévková lžíce Omáčka Teriyaki
1 špetka Pasta Sambal Oelek
7 ks Ředkvička

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 298kJ
21% Sacharidy 75 g
2% Tuky 2 g
46% Sodík 922 mg
14% Bílkoviny 8 g

Teriyaki - zeleninový dip postup přípravy receptu:

1

Očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky salátovou okurku a ředkvičky. Zralý síťovaný meloun oloupeme, odstraníme semena a nakrájíme na kostičky.

2

Zeleninu a meloun smícháme v míse a přidáme med a teriyaki. Dip ochutíme velmi malou špetkou mletého kardamomu a sambal oeleku a uložíme na 15 minut do chladničky.

Poznámka

Sambal je kořenící přísada, která se vyrábí z nejrůznějších papriček. Nejčastější jsou však papričky chilli. Teriyaki je speciální asijská omáčka. Připravuje se ze sójové omáčky, rýžového octa, vína mirin, cukru, zázvoru a česneku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept