Recept

Vařený chřest se sýrem pecorino a slaninou pancetta

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 44755

Ingredience

500 g Chřest bílý
2 polévková lžíce Citronová šťáva
6 polévková lžíce Majonéza
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
150 g Pancetta
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
0,5 kávová lžička Sůl mořská
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 615kJ
1% Sacharidy 4 g
49% Tuky 37 g
27% Sodík 543 mg
22% Bílkoviny 12 g

Vařený chřest se sýrem pecorino a slaninou pancetta postup přípravy receptu:

1

Chřest očistíme, odkrojíme silné konce, slaninu pancetta nakrájíme na tenké plátky (cca 8 ks), sýr pecorino nastrouháme nahrubo.

2

Chřest vložíme do vařící osolené vody a vaříme 4 minuty, až je měkký, ale zároveň i křupavý. Uvařený chřest vyjmeme, propláchneme studenou vodou, po vychladnutí ho zlehka osušíme.

3

Do misky vlijeme citronovou šťávu a za stálého šlehání postupně přidáváme olej a majonézu, až dresink zhoustne. Osolíme, okořeníme pepřem, promícháme a naléváme na porce chřestu, obloženého plátky slaniny. Porce posypeme nastrouhaným sýrem a servírujeme.

Poznámka

Podáváme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept