Vařený chřest se sýrem pecorino a slaninou pancetta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený chřest se sýrem pecorino a slaninou pancetta
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 44755 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
500 g | Chřest bílý |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
6 polévková lžíce | Majonéza |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
150 g | Pancetta |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
150 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 14g |
Draslík | 174,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 630,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Citronová šťáva, Majonéza, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pancetta, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený chřest se sýrem pecorino a slaninou pancetta postup přípravy receptu:
1 | Chřest očistíme, odkrojíme silné konce, slaninu pancetta nakrájíme na tenké plátky (cca 8 ks), sýr pecorino nastrouháme nahrubo. |
2 | Chřest vložíme do vařící osolené vody a vaříme 4 minuty, až je měkký, ale zároveň i křupavý. Uvařený chřest vyjmeme, propláchneme studenou vodou, po vychladnutí ho zlehka osušíme. |
3 | Do misky vlijeme citronovou šťávu a za stálého šlehání postupně přidáváme olej a majonézu, až dresink zhoustne. Osolíme, okořeníme pepřem, promícháme a naléváme na porce chřestu, obloženého plátky slaniny. Porce posypeme nastrouhaným sýrem a servírujeme. |
Poznámka
Podáváme studené.