Salsa z cukety a kukuřice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salsa z cukety a kukuřice
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 44757 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibulka jarní |
300 g | Cuketa |
200 g | Kukuřice sladká v nálevu |
1 ks | Limetka |
8 ks | Máta |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 136,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Cuketa, Limetka, Máta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice sladká v nálevu, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salsa z cukety a kukuřice postup přípravy receptu:
1 | Slijeme sklenici sterilovaných kukuřičných semen, necháme okapat. Rozehřejeme olivový olej a za stálého míchání na něm opečeme kukuřici dozlatova, necháme vychladnout. Cukety očistíme, omyjeme, nastrouháme. Promícháme se 3 polévkovými lžícemi olivového oleje, kukuřičnými zrny a svazkem očištěných, nadrobno nakrájených jarních cibulek. K zelenině prolisujeme česnek. Chilli papričky podélně rozpůlíme, případně pod tekoucí studenou vodou zbavíme semínek a přidáme k zelenině. Limetku omyjeme horkou vodou, otřeme a ostrouháme kůru. Přidáme do salsy i šťávu z této limetky, ochutíme solí a nasekanými lístky máty. |
Poznámka
Servírujeme studené.